Novi Volkswagen Crafter na hrvatskom tržištu

Novi Volkswagen Crafter na hrvatskom tržištu

U rujnu prošle godine, na IAA salonu komercijalnih vozila u Hannoveru Volkswagen je predstavio novu generaciju Craftera koja je odmah po dolasku osvojila titulu International Van of the Year 2017.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova generacija Volkswagenovog većeg komercijalnog vozila, odnosno modela Crafter stigla je deset godina nakon što je predstavljen njegov prethodnik. Dizajnerski gledano, ovo je vozilo usklađeno s ostatkom svoje modelne obitelji. Očekivano, dizajneri su iskoristili stilske detalje s manjeg Transportera, a u njemačkom proizvođaču ističu da je s koeficijentom otpora zraka koji iznosi 0,33 Crafter najaerodinamičniji model u svojoj klasi.

No, kod ovakvih vozila dizajn malo znači pa proizvođač jamči kako će kupci i korisnici novog Craftera posebno primijetiti iskorak u kvaliteti materijala i izrade, kao i u stupnju funkcionalnosti te robusnosti ovog vozila kojem je cilj zasjesti na sam vrh svog segmenta.

Četiri bazna modela dostupna su u tri različite duljine i tri različite visine krova. Novi motor je dvolitreni TDI razvijen upravo za Crafter i nudi se s četiri izlazne snage. Kupci mogu birati između verzija sa 75 kW (102 KS), 90 kW (122 KS) i 103 kW (140 KS), dok u verziji s dvostrukim turbopunjačem razvija 130 kW (177 KS). Izbor pogona ovisit će o namjeni vozila, nudi se prednji, stražnji ili na sve kotače (4MOTION). Naravno na izboru su ručni ili automatski mjenjač.

Ni prema pitanju unutrašnjosti vozila u Volkswagenu nikoga nisu razočarali, dapače, poboljšali su je dizajnerski, ali i ergonomski u odnosu na aktualnu generaciju. Svakako trebamo istaknuti da su inženjeri i dizajneri prilikom oblikovanja interijera naročito obratili pažnju na funkcionalnost detalja.

Kako bi se želje i zahtjevi kupaca mogli precizno istražiti i razumjeti, za razvoj novog Craftera promatrana je mobilna radna svakodnevica brojnih kupaca. Na taj se način izvorno i uživo moglo analizirati što je kupcu konkretno potrebno te što bi bilo praktično i smisleno u pogledu njegovih potreba, a u prilog tome govori i podatak o najvećem mogućem volumenu utovara kod manjih vanjskih dimenzija koji skrbi za najbolju funkcionalnost i prikladnost za svakodnevnu uporabu.

Ovisno o modelu, na raspolaganju stoje tri različite dužine vozila, a k tomu su raspoložive do tri različite visine krova kod zatvorenih konstrukcija, tako da kupac može sasvim individualno konfigurirati vozilo u skladu s njegovim potrebama. Ne smijemo zaboraviti istaknuti ni promišljeni koncept pretinaca za odlaganje koji također postavljaju nova mjerila u klasi velikih transportnih vozila.

Mislilo se i na sigurnost, pa je ovaj kombi prava riznica modernih tehnologija. ESP sa sustavom stabiliziranja prikolice, ACC Adaptive Cruise Control, Post Collision sustav kočenja, opcijski sustav stabiliziranja pri bočnom vjetru, pomoć pri manevriranju s prikolicom, kamera za vožnju unatrag, Rear Traffic Alert sustav, LED svjetla i Light Assist samo su neke od značajki, a tu je i online servis za korisnike.

– – –

Još o novom Crafteru potražite na stranicama Volkswagen gospodarskih vozila

YouTube MP3 - Hotmail
1