Novi, veći i napredniji Audi A1 stiže sljedeće godine

Novi, veći i napredniji Audi A1 stiže sljedeće godine

Životni ciklus trenutne generacije audijevog najmanjeg modela se bliži kraju te bi mu nasljednik trebao stići tijekom iduće godine, a moguće je kako će premijera novog A1 biti održana i prije kraja ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Druga generacija modela A1 će se temeljiti na MQB A0 platformi te će biti nešto dulji i širi od svog prethodnika što će rezultirati povećanjem ponude prostora unutar putničke kabine, posebno otraga te prtljažnika. Zahvaljujući rastu dimenzija masa vozila neće biti značajnije smanjena, unatoč naprednijoj tehnologiji te povećanoj upotrebi aluminija i drugih lakih materijala.

Vizualno, novi Audi A1 će izgledati kao manja verzija modela A3, uz određene posebnosti, a slično vrijedi i za interijer koji će dobiti bogatiju opremu, kvalitetnije materijale i slična unaprjeđenja u odnosu na trenutnu generaciju.

Koliko je za sada poznato ovaj će automobil pokretati 1,0-litreni 3-cilindrični turbo benzinski motor snage od 95 KS, a slijedit će ga dorađene verzije 1,4-litreng TSI i 1,6-litrenog TDI motora. Također, vjerojatno je kako će ponuda biti proširena hibridnom izvedbom, dok će vrh ove modelne linije činiti S1 snage od oko 250 KS te s pogonom na sva četiri kotača.

Nova generacija modela A1 će se proizvoditi u seatovim pogonima u Martorellu.

YouTube MP3 - Hotmail
1