Novi i veći Citroën stiže, no SUV-ovi imaju prednost

Novi i veći Citroën stiže, no SUV-ovi imaju prednost

Citroenova šefica Linda Jackson je potvrdila kako ov francuska marka i dalje planira kupcima ponuditi novi veći model koji će predstavljati sam vrh pomlađene ponude, no i da taj automobil trenutno nije prioritet s obzirom da je prednost dana SUV-ovima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jackson naime smatra da u citroenovoj ponudi ima prostora za veću limuzinu, no u posljednje vrijeme naglasak je na SUV-ovima i crossoverima kojih donedavno Citroën nije ni imao. Sada je situacija malo drugačija, no čini se kako će Francuzi dotični dio svoje ponude dodatno podebljati. Ono što trenutno znamo je da će upravo predstavljeni C3 Aircross stići do kraja ove godine, dok sljedeće stiže C5 Aircross.

Što se novog predvodnika ponude, odnosno veće limuzine tiče, za sada ipak još nije točno poznato o kojem će se točno karoserijskom obliku raditi. Naime, Jackson kaže da se možda neće raditi o “tradicionalnoj limuzini”, jer to nije no što ona želi da Citroën bude. Drugim riječima, Citroënu je namijenjena uloga dizajnom malo slobodnije marke pa bi i “limuzina” trebala krenuti tim putem.

Sama Jackson je potvrdila da bi konceptni CXperience iz 2016. trebao biti dobra naznaka u kojem bi smjeru Citroën išao s ovim novitetom.

YouTube MP3 - Hotmail
1