Novi Toyota Prius Plug-in Hybrid 220 u Hrvatskoj od 48.768 eura

Novi Toyota Prius Plug-in Hybrid 220 u Hrvatskoj od 48.768 eura

Najučinkovitiji Prius ikad bit će dostupan u Europi samo u verziji modela Plug-in Hybrid Electric. Sada su poznate i cijene za hrvatsko tržište

Dostupan u Europi samo u plug-in hibridnoj električnoj verziji i pod nazivom Prius Plug-in Hybrid 220, najnoviji Toyotin Prius slijedi pionirske korake svojih prethodnika i ponovno je posve drugačiji od drugih, ističe japanski proizvođač. Novi model donosi poboljšanu elektrifikaciju. primjenom najnovije tehnologije plug-ih hibridnog električnog vozila (PHEV) kako bi pomogao Toyoti, koja je prodala već više od 23 milijuna primjeraka elektrificiranih vozila na globalnoj razni (od čega više od 5 milijuna hibridnih i plug-in hibridnih modela Prius, da ostvari svoj cilj ugljične neutralnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova tehnologija

Treća generacija plug-in hibridnog električnog pogonskog sklopa kompaktnija je no ikad i još snažnija. Ukupna izlazna snaga sustava povećana je za 100 KS (74 kW) u odnosu na prethodnu generaciju. Novorazvijeni 2,0-litreni motor (152 KS /112 kW) i novi prednji elektromotor na međuosovini (163 KS / 120kW) omogućuju sustavu postizanje ukupne izlazne snage od 223 KS (164 kW).

Gustoća baterije je u ovom modelu 50% veća, a ima 30% manje ćelija od prethodnih modela. Njezin kapacitet također je povećan s 8,8 kWh na 13,6 kWh. Kad je vozilo parkirano, ugrađen punjač od 3,3 kW može napuniti bateriju putem klasične strujne utičnice od 220 V od nule do pune razine za nekoliko sati, a an brzom DC punjaču snage 22 kW vrijeme punjenja iznosi 4 sata. Doseg vožnje samo na struju iznosi 86 km.

Solarni krov

U najopremljenijoj inačici novi Prius donosi i zanimljiv dodatak – solarne ćelije na krovu. One sada izravno pune bateriju plug-in hibridnog vozila i više nije potrebna dodatna solarna baterija kao na starijim modelima. Krov je manji nego prije, ali zahvaljujući novim solarnim ćelijama, ukupna učinkovitost povećana mu je za više od 15%. Prema godišnjim izmjerenim vrijednostima količine sunčeve svjetlosti (u Nagoyji, Japan), ovaj krov u stanju je dodati 8,7 kilometara “strujnog” dosega tijekom jednog dana punjenja.

Početna cijena, s uključenim PDV-om, novog modela Toyota Prius Plug-in Hybrid 220 u Hrvatskoj će biti 48.768 eura, u razini opreme Elegant. Dostupne su i izvedbe Executive (50.890 eura) te Premium (56.679 eura).

YouTube MP3 - Hotmail
1