Novi Suzuki Jimny – prve službene fotografije

Novi Suzuki Jimny – prve službene fotografije

Suzuki je objavio prve fotografije i tehničke podatke nove, četvrte generacije svog kompaktnog SUV-a, odnosno modela Jimny čija će se službena premijera održati tijekom sljedećeg mjeseca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Japanci su potvrdili kako će novi Jimny i dalje temeljiti na klasičnoj šasiji te će biti dostupan u dvije karoserijske izvedbe, barem na japanskom tržištu. Točnije, kupci će moći izabrati manji Jimny i veći Jimny Sierra. Manji će model biti dio japanskog kei-car tržišta što znači kako će ga pokretati 0,66-litreni motor, dok će se u veću Sierru, koja će se prodavati i na drugim tržištima, ugrađivati 1,5-litreni 4-cilindrični motor.

Sve izvedbe će biti opremljene pogonom na sva četiri kotača, kao i 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će se u opciju činiti 4-stupanjski automatski mjenjač. Recimo i da će se u ponudi nalaziti 15 i 16-colni kotači.

Kupcima će biti ponuđeno 5 boja vanjštine uz tri dodatne dvobojne kombinacije. Interijer je osjetno moderniziran, no i dalje je naglasak na praktičnosti i jednostavnosti što je uostalom i osnova šarma ovog malog off-roadera jednako kao i njegova kutijasta vanjština. Najviše vrijedi izdvojiti 7-inčni središnji zaslon, više funkcijski upravljač i sl, a od sigurnosne opreme sustav automatskog kočenja u nuždi.

Podijeli:
1