Novi SsangYong Korando stiže u Ženevu

Novi SsangYong Korando stiže u Ženevu

Korejski SsangYong je objavio prve fotografije, video zapise i nekoliko informacija o novoj generaciji modela Korando koja će premijeru imati na predstojećem ženevskom auto salonu. Nedugo nakon toga očekuje se početak prodaje na većini europskih tržišta.

Na dizajn novog Koranda je očito utjecao veći Rexton. Konkretnije, četvrti Korando je sličnog prednjeg kraja, prednji i stražnjih svjetala, mišićavijih bočnih linija i sl. Također, primjetni su i utjecaji konceptnog modela e-SIV koji je u Ženevi predstavljen prošle godine.

Unutrašnjost slijedi trendove, a u SsangYongu svoju filozofiju uređenja nazivaju Blaze Cockpit i glavna joj je odlika digitalizacija. Tako prednjom armaturom dominira 10,25-inčni središnji zaslon infotainmenta, a tu je i 9-inčna digitalna instrumentna ploča. Rastom broja zaslona smanjuje se broj klasičnih prekidača pa će ih novi Korando imati osjetno manje od prethodnika.

Od ostalih detalja spomenimo kako će Korando ponuditi zapreminu prtljažnika od 551 l, a opcijski će biti dostupan i električno otvorivi poklopac prtljažnika. Što se motorizacije tiče, Korando bi trebao biti dostupan i s novim 1,6-litrenim turbo dizelom. Kupci mogu očekivati i bogatu ponudu sustava pomoći vozaču te visoki stupanj sigurnosti ovog vozila.

Podijeli:
1