Novi šef Grupe Volkswagen se možda odluči na prodaju pojedinih marki

Novi šef Grupe Volkswagen se možda odluči na prodaju pojedinih marki

Prije koji dan smo vas izvijestili kako je Grupa Volkswagen dobila novog šefa, odnosno kako je glavni i odgovorni postao dosadašnji šef marke Volkswagen Herbert Diess, a pred njim je veliki postao upravljanja markama kao što su spomenuti Volkswagen, potom Audi, Porsche, Škoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Ducati, Scania, MAN i VW komercijalna vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ni više ni manje nego 12 marki automobila, motocikala i kamiona, a tu je i još nekoliko dodatnih kompanija pa je ustvari grupa VW još i veća i ukupno se pod njenom kapom nalazi 120 tvornica širom svijeta.

Reuters sada javlja kako bi moglo doći do smanjenja grupacije te se poziva na samog Diessa koji je tako nešto natuknuo tijekom svoje prve press konferencije na novoj funkciji. Naime, Diess je rekao kako će svaka marka biti podvrgnuta reviziji te da bi neki dijelovi portfelja mogli biti prodani kako bi se Grupa reorganizirala zadržavajući samo svoje najsnažnije članove, odnosno marke.

Tijekom konferencije Diess nije spominjao imena, no za sada se čini kako se prodaja neće odnositi na marke putničkih vozila s obzirom kako je i jednom problematični Seat sada profitabilan. Odluka o eventualnoj prodaji bi se mogla prvenstveno odnositi na Ducati o čijoj se prodaji već ranije nagađalo.

Diess je tak započeo svoju vladavinu pa ćemo više saznati uskoro.

Podijeli:
1