Potvrđeno: novi seatov SUV će se zvati Tarraco

Potvrđeno: novi seatov SUV će se zvati Tarraco

Nakon modela Ateca i Arona, Seat bi uskoro trebao predstaviti još jedan SUV/crossover, a upravo je objavljeno kako će ovaj model  nositi naziv Tarraco. Podsjetimo se, Seat je organizirao online natječaj za izbor imena svog velikog SUV-a, a u finale su ušli nazivi Alboran, Aranda, Avila i Tarraco.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proglašenje konačno odabranog imena je krajem prošle godine odgođeno zbog katalonske krize, a sada je pristigla i službena informacija iz Seata kako je odabran naziv Tarraco. Riječ je o antičkom nazivu grada Tarragone koji se nalazi u Kataloniji, inače pod zaštitom UNESCO-a, južno od Barcelone.

Ovaj će se automobil dijeliti svoju tehničku osnovu sa škodinim Kodiaqom, ali i nešto manjom Atecom, dok će mu glavnu konkurenciju činiti nissanov X-Trail, hyundaijev Santa Fe i sl.

Pokretat će ga nekoliko benzinskih i dizelskih motora Grupe VW, a u ponudi će se naći izvedbe s pogonom na prednje te na sva četiri kotača. Također, pored ručnih kupcima će biti ponuđeni i automatski DSG mjenjači. Izgledno je i kasnije proširenje ponude s hibridnim izvedbama.

Proizvodnja novog modela Seata će vjerojatno započeti u drugoj polovici ove godine u Wolfsburgu pa je moguće kako će premijera biti održana već sljedećeg mjeseca u Ženevi.

Podijeli:
1