Novi Renault Megane RS Trophy-R predstavljen s rekordom

Novi Renault Megane RS Trophy-R predstavljen s rekordom

Renault je predstavio svoj novi sportski model te ujedno novog rekordera Nürburgringa. Radi se o modelu Mégane RS Trophy-R koji je odradio krug po Nordschleifeu za 7:40,1 minuta te na taj način postavio novi rekord za serijska vozila s pogonom na prednje kotače.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za upravljačem ovog automobila se nalazio čovjek koji je imao zadatak pobijediti vlastiti rekord. Naime, Laurent Hurgon je s modelom Mégane III RS Trophy-R tijekom 2014. postigao vrijeme od 7:54,36. Sada je svoje vrijeme osjetno popravio.

Novi Mégane RS Trophy-R prisustvovat će krajem tjedna na ovogodišnjem izdanju Velike nagrade Monaka. Tada će renaultovi F1 vozači Daniel Ricciardo i Nico Hulkenberg dobiti priliku upoznati se s ovim automobilom.

Poput redovne Trophy verzije, Trophy-R dolazi s istim 300 KS snažnim 1,8-litrenim turbo 4-cilindričnim motorom najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Međutim, on teži oko 130 kg manje te su mu unaprjeđena aerodinamička svojstva. Također, dodatno mu je dotjeran ovjes.

Renault će prodavati novi Megane RS Trophy-R kao ekskluzivni model ograničene proizvodne serije i samo će nekoliko stotina jedinica biti dostupno javnosti.

1