Novi Renault Mégane RS će imati snagu veću od 300 KS

Novi Renault Mégane RS će imati snagu veću od 300 KS

Renault je već ranije potvrdio skoru premijeru RS verzije modela Mégane, a sada je stigla i potvrda kako će se raditi o do sada najsnažnijoj izvedbi ovog automobila koja će se u isto vrijeme moći pohvaliti poprilično rafiniranim dizajnom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Stephane Janin, jedan od vodećih ljudi renaultovog dizajna, je rekao kako će novi Mégane RS za razliku od primjerice hondinog Civica Type R, kojeg je ocijenio preagresivnim, otići u jednom drugom smjeru. Točnije, Janin kaže da karakteristika renaultovog branda nije agresivnost, već da im je cilj ponuditi snažan proizvod u jednostavnom i senzualnom pakiranju.

Upravo je to ono što su u Renaultu pokušali učiniti s novim Méganeom RS, a Janin smatra kako je takav put, odnosno pronaći takvu ravnotežu i teži od jednostavne agresivnosti, no da su svejedno u tome uspjeli.

Nadalje, izvori javljaju da će novi Mégane RS zadržati pogon na prednje kotače, no u opciji će biti dostupan sustav upravljanja na sva četiri kotača što bi se trebalo pozitivno odraziti na upravljivost ovog automobila. Za bolje performanse će se pobrinuti i novi 2,0-litreni turbo 4-cilindrični motor snage preko 300 KS.

Konkretnije, očekuje se snaga od oko 320 KS, a motor bi trebao biti uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, no u opcijskoj bi ponudi trebao biti dostupan i 6-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke.

Premijera novog Méganea RS će vrlo vjerojatno biti održana u rujnu ove godine na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

Podijeli:
1