Novi Renault Clio već osvojio prvu nagradu

Novi Renault Clio već osvojio prvu nagradu

Iako je službena premijera odrađena na upravo završenom Ženevskom auto salonu te iako ovaj automobil još uvijek nije stigao na tržište, nova generacija modela Clio se već može pohvaliti sa svojom prvom nagradom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, novi Renault Clio je odabran kao najbolji serijski automobil predstavljen na ovogodišnjem Ženevskom salonu automobila te je osvojio nagradu koju zajednički dodjeljuju Auto Plus, RTL i Turbo. Velika je to nagrada za taj simbol gradskih automobila koji je osvojio većinskih 65 % glasova u borbi između osam serijskih modela predstavljenih na salonu.

Novi Clio okreće novu stranicu u priči započetoj 1990. Gotovo trideset godina kasnije, prodano je već 15 milijuna primjeraka, što ga čini najprodavanijim francuskim automobilom u svijetu. Krajem ljeta 2019. na tržište će stići peta generacija ovog automobila kojoj je cilj ostati vodeći u segmentu. Pri tome će mu zasigurno pomoći atraktivna vanjština te kvalitetnija i prostranija unutrašnjost s naprednijom infotainment opremom. Novi Clio uvodi novu hibridnu tehnologiju E-TECH i napredne sustave za pomoć u vožnji (prvi korak k autonomnoj vožnji).

Podijeli:
1