Novi Renault Clio stiže u Pariz

Novi Renault Clio stiže u Pariz

Trenutni Clio je na tržištu prisutan još od 2012. što ga čini jednim od najstarijih modela u svom segmentu. Drugim riječima, stiglo je vrijeme za promjenu i koliko je za sada poznato Renault bi nasljednika trebao predstaviti tijekom sljedećeg rujna na ovogodišnjem pariškom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Auto Express javlja, pozivajući se na insajdere, kako će novi Clio u svojoj osnovi biti evolucija trenutne četvrte generacije te da će vizualno biti inspiriran konceptnim modelom Symbioz i modelom Mégane. Također, novi će Clio narasti dimenzijama što će rezultirati i većom ponudom prostora u temeljito dorađenoj i kvalitetnijoj unutrašnjosti.

Kako bi se smanjili troškovi razvoja Renault navodno namjerava u upotrebi zadržati platformu CMF-B, koja će ipak proći kroz određene izmjene kako bi se uz nju mogli ponuditi novi motori, prije svega novi 1,3-litreni turbo razvijen u suradnji s Daimlerom. Također, očekuje se da bi masa vozila zahvaljujući raznim konstrukcijskim doradama trebala biti smanjena.

Veliko pitanje je hoće li s novim Cliom biti dostupni dizelski motori? Naime, Renault razmatra mogućnost da dizelaše u potpunosti isključi iz ponude s obzirom na trenutne trendove pada prodaje automobila pokretanih dizelskim motorima. Ipak teško je vjerovati da poznati 1.5 dCi neće biti dostupan kupcima.

S druge strane Clio bi trebao biti opremljen 48-voltnim električnim sustavom što će se pozitivno odraziti na potrošnju goriva i smanjenje emisija. Ranije očekivana plug-in hibridna verzija ne bi na kraju ipak trebala stići na tržište zbog previsoke cijene i kompleksnosti izrade.

Na kraju još dodajmo kako bi novi Clio trebao biti opremljen naprednom sigurnosnom opremom te infotainmentom, a prve isporuke novog Clia se očekuju najkasnije početkom 2019.

Podijeli:
1