Novi Renault Captur će biti dostupan s plug-in hibridnim pogonom

Novi Renault Captur će biti dostupan s plug-in hibridnim pogonom

Renault već neko vrijeme razvija nasljednika trenutnoj generaciji modela Captur, a prema posljednjim saznanjima taj će model biti kupcima dostupan i u PHEV, odnosno plug-in hibridnoj izvedbi, a moguća je i varijanta s tzv. blagim hibridom. Nažalost konkretnijih podataka o njima za sada nema, no zna se da će osnovu činiti benzinski TCe motori manjeg obujma.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nedavno smo vas izvijestili o mogućnosti da će ove jeseni u Parizu biti predstavljen novi Clio, a novi Captur bi mogao imati premijeru godinu dana kasnije, odnosno 2019. u Frankfurtu. Dakako, novi bi se renaultov kompaktni crossover opet temeljio na Cliu, tj. na CMF-B platformi koja bi trebala rezultirati i manjim rastom dimenzija, barem međuosovinskog razmaka. Istu platformu će dakako koristiti i novi nissanov Juke koji bi zajedno s Capturom na tržište trebao stići početkom 2020.

Francuski izvori javljaju da će 0,9-litreni TCe biti zamijenjen novim 3-cilindričnim 1,0-litrenim motorom koji bi se temeljio na 1,3-litrenom TCe motoru razvijenom u suradnji s Daimlerom i koji će također biti dostupan u Capturu. Uz ove benzince i ranije spomenute hibride u ponudi bi trebao i dalje biti dostupan dizelski 1.5 dCi snage 85 i 115 KS.

Na kraju još recimo i da se navodno može očekivati puno napredniji infotainment sustav, kao i napredni sigurnosti sustavi pomoći vozaču. Spomenuti izvori čak govore i o sustavu autonomnog upravljanja druge razine.

Podijeli:
1