Novi Porsche Cayenne – procurile prve fotografije

Novi Porsche Cayenne – procurile prve fotografije

Porsche je službenu premijeru nove generacije modela Cayenne zakazao za utorak navečer, no tijekom vikenda su se internetom proširile prve fotografije ovog automobila, njegove vanjštine i interijera, a koje su u osnovi potvrdile ono što se očekivalo od dizajna ovog porscheovog SUV-a.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, novi Cayenne se neće pretjerano razlikovati od svog prethodnika već su njegov dizajn i styling u biti usklađeni s recentnijim novitetima iz Stuttgarta, poput primjerice posljednje Panamere. Novi Cayenne u profilu djeluje nešto dinamičnije što se može prije svega zahvaliti novoj liniji krova kakva je i najavljena sa službenim teaserima i skicama, a najveću novost svakako predstavlja stražnji kraj. Naime, tu su nova stražnja svjetla koja se protežu cijelom širinom pozadine, upravo prema uzoru na spomenutu Panameru, a tu su i novi spojler te drugi manji detalji.

Unutrašnjost će se moći pohvaliti raznim doradama i novostima poput nove instrumentne ploče, upravljača, većeg središnjeg zaslona te novog središnjeg stupa s pojednostavljenim prekidačima i sl, a i tu je dakako vidljiv utjecaj Panamere. Dakako, kupcima će biti dostupne i razne mogućnosti personalizacije vozila putem dostupnih materijala, presvlaka, raznih detalja, opreme, naplataka…

Na kraju podsjetimo kako se novi Cayenne temelji na VW-ovoj novoj MLB Evo platformi koju će dijeliti s audijevim Q7 i skorašnjim novim Touaregom. Nadalje, isprva pokretat će ga V6 i V8 benzinski motori, a kupcima će biti dostupna i plug-in hibridna verzija, dok će dizeli navodno stići nešto kasnije.

YouTube MP3 - Hotmail
1