Novi Porsche 911 GT2 RS snažniji nego što se mislilo

Novi Porsche 911 GT2 RS snažniji nego što se mislilo

Nedavno smo vas izvijestili kako je Porsche takoreći pred premijerno predstavio GT2 RS izvedbu trenutne generacije modela 911, a s obzirom da nisu službeno potvrđeni nikakvi konkretni tehnički podaci dostupne informacije su u ustvari bile na razini pretpostavke. Sada novinari Automobile Magazinea tvrde kako su se domogli konkretnijih brojki na temelju insajderskih izvještaja, a vjerovat ćemo im jer su do njih došli tijekom vožnje u novom 911 GT2 RS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, novinarima dotične publikacije je omogućeno da budu suvozači u skoro produkcijski spremnom prototipu i čini se da će ovaj GT2 biti i nešto luđi nego što se mislilo.

Prije svega vrijedi reći da će ovaj novitet sukladno očekivanjima pokretati 3,8-litreni 6-cilindrični bi-turbo, no njegova će snaga navodno iznositi 700 KS, što je osjetno više od prvih očekivanja kada se spominjalo oko 640 KS. Nadalje, najveći okretni moment će se kretati oko 750 Nm, a sve će to biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 2,9 sekundi i najveću brzinu višu od 340 km/h.

Također, spomenuti će se motor “zavrtjeti” do 7200 o/min, a uz novi aero kit koji će poboljšati aerodinamičke sposobnosti automobila tu su i gume dimenzija 265/30 sprijeda i 325/30 otraga. Dakako, tu su još i sustav raspodjele okretnog momenta, upravljanja stražnjim kotačima, prilagodljivi diferencijal s blokadom proklizavanja i sl.

Porsche još uvijek nije potvrdio datum premijere ovog automobila, no zasigurno na nju nećemo još dugo čekati.

YouTube MP3 - Hotmail
1