Novi Peugeot 508 – posljednje informacije

Novi Peugeot 508 – posljednje informacije

Da Peugeot razvija novu generaciju modela 508 i nije neka tajna, posebno kada u obzir uzmemo da je trenutni model na tržištu prisutan još od 2011, a sada doznajemo da bi premijera ovog noviteta trebala biti održana tijekom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato nova bi generacije peugeotove limuzine trebala imati petora vrata, a dizajn stražnjeg kraja će preuzeti tzv. fastback odlike, odnosno ugledat će se na koncept tzv. coupea sa četvorim vratima. Što je u osnovi i očekivano.

Sam dizajn bi trebao biti kombinacija značajki konceptnih modela Instinct i Exalt te najava budućeg razvoja obiteljskih linija za cjelokupnu peugeotovu modelnu ponudu.

Tehniku osnovu će činiti PSA-ova platforma EMP2 koja je namijenjena upotrebi i plug-in hibridnih pogonski sklopova, koji će se zasigurno naći i ponudi nove francuske limuzine iz D segmenta. Uz njih kupcima će biti ponuđeni standardni benzinski i dizelski turbo motori upareni s ručnim i automatskim mjenjačima te pogonom na prednje kotače. Vrlo su izgledne i verzija s pogonom na sva četiri kotača.

Nova će platforma omogućiti i snižavanje mase vozila. Bogata infotainment i sigurnosna oprema je sigurna stvar, a za očekivati i je napredne sustave pomoći vozaču koji će ponuditi relativno široke mogućnosti autonomnog upravljanja poput automatskog kočenja, održavanja vozne trake i sl.

S druge strane sudbina bratskog Citroëna C5 za sada nije jasna. Jedini izvori tvrde kako će Citroën ponuditi svoju verziju 508-ice, drugi da neće, a treći da neće u Europi, već možda Kini i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1