Novi Peugeot 5008, od sada sa standardnih 7 sjedala

Novi Peugeot 5008, od sada sa standardnih 7 sjedala

Serijska oprema novog SUV-a Peugeot 5008 donosi mjesta za sedam putnika od prve razine opremljenosti. Redizajniran je i prednji kraj, dodana su LED svjetla, a obnovljena je i modernizirana i unutrašnjost

SUV Peugeot 5008, s više od 300.000 proizvedenih vozila od lansiranja 2017., postigao je izvrsne komercijalne rezultate kako u Europi tako i u svijetu. Peugeot sada predstavlja njegovu osvježenu verziju koja donosi razna poboljšanja i manji redizajn iznutra i izvana.

Obnovljeni 5008 ističe se redizajniranim prednjim krajem, novim stražnjim Full LED svjetlima, novim bojama karoserije i novom opcijom “Black Pack”. Tu su i nova instrument ploča visoke kvalitete, novi dodirni zaslon visoke rezolucije dijagonale 10” kao i najnoviji sustavi za pomoć u vožnji. Od sada, novi SUV Peugeot 5008 ima 7 sjedala u serijskoj opremi od prve razine opremljenosti.

Redizajn

Nova prednja maska bez okvira i vrh poklopca motora redizajnirani su u skladu s ostatkom aktualne Peugeotove game. Razine GT / GT Pack dolaze sa specifičnom maskom s promjenjivim dizajnerskim uzorkom.

Prednja svjetla također su redizajnirana kako bi bila agresivnija i još više se odvojila od trenutnih dizajnerskih kodova. Ona uključuju LED dnevna svjetla od prve razine opremljenosti i produžena su s kromiranim umetkom u obliku očnjaka, u skladu s trenutačnim dizajnom marke Peugeot.

Iz Peugeota ističu i funkciju “Foggy Mode” koja je zamijenila svjetla za maglu. Integrirana je u Full LED svjetla i uključuje kratka svjetla sa smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu. Straga, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju (uključuju svjetla za vožnju unatrag), prikazujući 3D “pandže” kao svjetlosni potpis.

Unutrašnjost

U novom Peugeotu 5008, i-Cockpit se promijenio kako bi se približio premium segmentu. Prije svega ističu se instrument ploča u visini očiju visoke rezolucije od 12,3” te novi središnji dodirni zaslon od 10”.

Kad je riječ o konfiguraciji sjedala, u drugom redu se nalaze tri zasebna neovisna sjedala koja su podesiva po duljini i nagibu te sklopiva, u trećem redu su dva zasebna i sklopiva sjedala koja se mogu izvaditi, a tu je i mogućnost sklapanja prednjeg suvozačevog sjedala.

Pogon

Novi Peugeot 5008 dostupan je s motorima s unutarnjim izgaranjem. Ovi pogonski sklopovi udovoljavaju normama €6 i homologirani su prema WLTP protokolu.

Benzinski dolaze kao 3-cilindrični 1.2l motori PureTech 130 S&S BVM6 i PureTech 130 S&S EAT8. 4-cilindrični 1.6l motor u ponudi je PureTech 180 EAT8. Od dizela dostupni su 4-cilindrični 1.5l motori BlueHDi 130 S&S EAT8 te BlueHDi 130 S&S EAT8.

Novi Peugeot 5008 stiže na hrvatsko tržište krajem 2020. Proizvodi se u Francuskoj, u Sochauxu i Rennesu.

Podijeli:
1