Novi Peugeot 208 s dizajnom 508-ice

Novi Peugeot 208 s dizajnom 508-ice

Prema posljednjim izvještajima dizajn nove generacije malog gradskog Peugeota će biti još snažniji adut nego što je to slučaj sadašnjeg modela. Naime, nova bi se 208-ica uvelike trebala ugledati na svog većeg brata, model 508, koji je oduševio automobilsku javnost svojom uistinu privlačnom vanjštinom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najviše će se to dakako vidjeti na svjetlima te na maski motora, no dizajn neće biti jedina jaka strana ovog vozila. Konkretnije, novi će 208 biti kupcima dostupan samo u praktičnijem izdanju s petorim vratima, a temeljit će se na platformi CMP koja će omogućiti snižavanje mase i do oko 100 kg unatoč očekivanom rastu dimenzija. Nadalje, ova će platforma osigurati i viši stupanj agilnosti te sigurnosti ovog hatchbacka iz B segmenta.

Također, ista će omogućiti Peugeotu da 208-icu opremi s posljednjom generacijom svojih benzinskih i dizelskih motora manjeg obujma što će se odraziti na ekonomičnost koja je od posebnog interesa za kupce manjih gradskih automobila. Dakako, za ljubitelje hot-hatcheva tu je snažniji GTi, a izvještaji upućuju i na ozbiljnu mogućnost da Peugeot nešto kasnije u ponudu uvrsti i isključivo električnu GTi izvedbu.

Naime, već je potvrđena “obična” električna izvedba koja će se temeljiti na prilagođenoj e-CMP platformi i koja se neće vizualno značajnije razlikovati od standardnih modela, a performance varijanta je samo jedan korak dalje. Očekuje se da bi “obična” električna verzija trebala biti pokretana 115 KS snažnim električnim motorom te 50 kWh baterijom koja će joj omogućiti autonomiju od oko 450 km.

Posljednji izvještaji upućuju na to da će službena premijera novog 208 biti održana sljedećeg ožujka u Ženevi na tamošnjem auto salonu.

Podijeli:
1