Novi Peugeot 208 – posljednja saznanja

Novi Peugeot 208 – posljednja saznanja

Peugeot će predstaviti novu generaciju svog hatchbacka iz B segmenta, odnosno model 208, na sljedećem ženevskom auto salonu u proljeće sljedeće godine. Koliko je za sada poznato nova će 208-ica biti dostupna samo u izvedbi s petorim vratima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno nema saznanja o vanjskom izgledu ovog automobila, no mnogi pretpostavljaju kako će nova 208-ica slijediti dizajn svojih nedavno predstavljenih srodnika, a poglavito novu generaciju modela 508. Dakako, obiteljski dizajn će biti prilagođen manjim dimenzijama 208-ice, no u svakom slučaju trebalo bi se raditi o izgledom vrlo privlačnom automobilu.

Nadalje, ovaj će se novitet temeljiti na PSA-ovoj platformi CMP, no u isto vrijeme će koristiti i njenu izvedbu e-CMP. Točnije, na ovoj potonjoj će se bazirati električna izvedba ovog automobila, a mogu se čuti glasine kako će Peugeot razviti i kupcima ponuditi i električni 208 GTi, odnsono električno pokretanu performance izvedbu koja bi se prodavala uz konvencionalno pokretani GTi

Prelazak na modularno CMP platformu će omogućiti smanjenje mase ovog automobila za oko 100-tinjak kilograma što će se pozitivno odraziti na ekonomičnost i agilnost ovog automobila. Do spomenutog smanjenja mase će doći unatoč činjenici da bi nova generacija trebala narasti dimenzijama te biti bogatije opremljena.

Povećanje međuosovinskog razmaka će omogućiti povećanje prostora unutar putničke kabine koja će se moći pohvaliti višom kvalitetom izrade te naprednijom infotainment i sigurnosnom opremom. Također, mogu se očekivati posljednji sustav pomoći vozaču, a konvencionalnu motorizaciju će činiti nekoliko benzinskih i dizelskih turbo motora manjeg obujma. Uglavnom će se raditi o većoj poznatoj PSA-ovoj motorizaciji.

Prodaja nove 2018-ice će započeti sredinom sljedeće godine.

Podijeli:
1