Novi Opel Combo je prostrani transporter s naprednim tehnologijama

Novi Opel Combo je prostrani transporter s naprednim tehnologijama

Opel najavljuje petu generaciju svog kompaktnog višenamjenskog gospodarskog vozila Comba. Novi Combo kombi razvijen je sa željom da se profesionalcima ponudi vrhunska učinkovitost i najmanji troškovi vlasništva u segmentu zahvaljujući posve novoj arhitekturi, naprednim paketima opreme i jedinstvenim tehnologijama, pri čemu sve novo predstavlja ogroman korak naprijed u usporedbi s izvedbom koja odlazi s tržišta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sa svojom svjetskom premijerom planiranom na sajmu IAA za gospodarska vozila u Hannoveru 19. rujna 2018. i knjigom narudžbi koja se otvara u rujnu, novi Combo nudi na izbor veliku ponudu izvedbi, uključujući kraću verziju od 4,4 m, dugu od 4,75 m, obje s dva ili tri prednja sjedala te prostrani peterosjed u obliku podvozja s putničkom kabinom.

Opelov novi kompaktni transporter zasjenit će većinu konkurenata kapacitetom do 4,4 m3, nosivošću do 1000 kg i dužinom utovara do 3440 mm za predmete i građevni materijal. Za mnoge će profesionalce biti odlučujuća posebno praktična značajka udaljenosti između dva blatobrana koja omogućuje utovar europaleta, pri čemu se u teretni prostor kraće izvedbe Comba mogu smjestiti dvije.

Iznimno dugi predmeti mogu se utovariti pod kutem zahvaljujući opcijskom krovnom prozoru. Tu je i jedinstvena značajka u segmentu također uvedena s novom generacijom Comba: pokazatelj pretovarenosti temeljen na senzoru koji pritiskom na gumb omogućuje vozaču da provjeri je li vozilo preopterećeno.

Uz to, novi Combo dolazi s još inovativnih tehnologija i do 19 pomoćnih sustava koji čine vožnju, manevriranje i transport stvari ili putnika jednostavnijim, sigurnijim i udobnijim.

Novi model dolazi i s pomoćnim sustavima namijenjenim vozaču poznatim iz osobne izvedbe Combo Life. Ta je ponuda jedinstvena na tržištu i uključuje:

  • upozorenje na mogući sudar s vozilom ispred s prepoznavanjem pješaka i automatskim kočenjem
  • pomoć pri držanju prometnog traka
  • kontrolu vožnje nizbrdo
  • pametnu prilagodbu brzine
  • automatski tempomat
  • upozorenje na umor vozača
  • prepoznavanje prometnih znakova

Opcijska trajna stražnja kamera funkcionira kao digitalni retrovizor i znatno povećava vidljivost kod furgona ili posve natovarenih vozila. Druga kamera u vanjskom retrovizoru sa suvozačeve strane osigurava da vozač više ne mora brinuti o mrtvom kutu na toj strani vozila.

– – –

Pogledajte izvještaj s pretpremijere Opel Comba Life održane u Zagrebu

Podijeli:
1