Novi Nissan Leaf će se moći pohvaliti vrhunskim aerodinamičkim svojstvima

Novi Nissan Leaf će se moći pohvaliti vrhunskim aerodinamičkim svojstvima

Već nam je otprije poznato kako Nissan uskoro namjerava predstaviti novu generaciju svog električnog modela Leaf, a sada je stigla još jedna najava skorašnje premijere. Naime, Nissan je objavio kratki video zapis u kojem nam objašnjava prednosti napredne aerodinamike novog Lefa, a tu je i još jedan teaser koja nam daje uvid u profil ovog vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato novi će Leaf biti dostupan u dvije izvedbe različite autonomije. Točnije, kupcima bi trebale biti dostupne verzija sa 40 te 60 kWh baterijama, a ova potonja će navodno omogućiti autonomiju od oko 500 km.

Nadalje, novi Leaf će biti opremljen sustavom e-Pedal koji će u mnogim situacijama omogućiti korištenje samo jedne pedale za vožnju, a tu je i ProPilot Assist sustav koji u određenim situacijama može preuzeti upravljanje nad vozilom.

Općenito novi Leaf će imati osjetno moderniji i privlačniji dizajn od svog prethodnika, a može se očekivati i veliki pomak u kvaliteti i dizajnu unutrašnjosti. Drugim riječima sve ono što je potrebno da se nastavi priča najuspješnijeg električnog automobila na svijetu.

Službena premijera će se održati 6. rujna u Tokiju, dok će se šira javnost s Leafom moći pobliže upoznati nedugo zatim u Frankfurtu. Prodaja na mnogim tržištima će započeti prije kraja ove godine.

Podijeli:
1