Novi Nissan Juke – prvi teaser

Novi Nissan Juke – prvi teaser

Nissan je i službeno započeo najavnu kampanju za novu generaciju modela Juke, automobila koji je, takoreći, pokrenuo trend subkompaktnih crossovera. Nova, druga generacija Jukea će premijeru imati na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona.

Priloženi teaser nam ne otkriva puno, no vidimo uska i dugačka LED svjetla za dnevnu vožnju koja se nalaze iznad okruglih LED prednjih svjetala koja će imati neobičan svjetlosni potpis s tri kraka. Nadalje, tu je i izraženija maska motora koja podsjeća na Qashqai i druge recentnije nissanove novitete.

Također, može se očekivati da će Juke imati plastične obloge donjeg dijela karoserije te razne druge ukrasne elemente. Ukupno gledajući dizajn ne bi trebao biti toliko ekstravagantan kao kod prethodnika, već će se raditi o dinamičnijem i nešto elegantnijem automobilu.

Početak prodaje ovog automobila će krenuti najkasnije početkom sljedeće godine. Od tehničkih karakteristika valja izdvojiti da se temelji na CMF-B platformi koju koriste novi Renault Clio i Captur. Očekuje se da će ponudu motora činiti 1,0 i 1,3-litreni turbo benzinski te 1,5-litreni turbo dizelski motori.

Vrlo je izgledno je da će se u ponudi naći plug-in hibridna verzija s električnom autonomijom od oko 30 km. Do kraja životnog vijeka nove generacije sasvim je moguća i električno pokretana verzija.

Više detalja o ovoma automobilu možete saznati u našoj prethodnoj vijesti uz koju su priložene fotogorafije testnog prototipa.

Podijeli:
1