Novi Nissan JUKE osvojio pet zvjezdica Euro NCAP-a

Novi Nissan JUKE osvojio pet zvjezdica Euro NCAP-a

Nissan JUKE ocijenjen je s maksimalnih pet zvjezdica na testiranjima neovisne organizacije Euro NCAP, za što su zaslužne značajke Nissanove inteligentne mobilnosti poput prepoznavanja biciklista i pješaka te sustava za nadzor mrtvog kuta

Posve novi Nissan JUKE osvojio je maksimalnih pet zvjezdica na ovogodišnjim testiranjima neovisnog Europskog programa za ocjenu sigurnosti novih automobila (Euro NCAP), pri čemu su posebno istaknuti njegova izdržljivost i tehnologije za izbjegavanje sudara.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zaštita odraslih putnika i djece

Novi je model na rezultatima testiranja Euro NCAP-a ostvario 94% u zaštiti odraslih putnika i 85% u zaštiti djece. Ovaj uspjeh duguje čvršćoj šasiji koja je na ključnim mjestima ojačana uporabom čelika kako bi se postigla veća krutost i ublažila sila udarca pri sudaru, prije nego što stigne do sigurnosne ćelije putničkog prostora.

Pažljivim odabirom metala Nissan je poboljšao vidljivost u rizičnim zonama. A-stupovi između vjetrobranskog stakla i okvira vrata stanjeni su, no zadržana je njihova čvrstoća zahvaljujući strateškoj upotrebi laganijeg, ultrasnažnog čelika. Vidljivost noću dodatno je poboljšana zahvaljujući serijskim LED prednjim svjetlima koja povećavaju vidljivost za 10 metara.

Zaštita biciklista i pješaka

JUKE je ostvario rezultat od 81% na testiranjima sigurnosti za bicikliste i pješake. Nissan JUKE uključuje nekoliko aktivnih sigurnosnih značajki, među kojima i Inteligentni sustav za kočenje u nuždi koji upozorava vozača i automatski koči ako prepozna opasnost od sudara s drugim vozilom, pješakom ili biciklistom. Ovaj je sustav serijski dostupan u svim razinama ponude novog Jukea.

Sigurnosni sustavi

Euro NCAP daje prioritet sprječavanju nesreća te nagrađuje one tehnologije koje vozačima pomažu izbjeći sudar. Na ovogodišnjim testiranjima posebno su izdvojeni modeli koji premašuju zakonske zahtjeve za sigurnost, odnosno modeli koji nude najnovije inovativne sigurnosne značajke na tržištu.

Zahvaljujući tehnologijama Nissanove inteligentne mobilnosti, JUKE je i ovdje zauzeo visoki položaj ostvarivši rezultat od 73%. JUKE nudi sveobuhvatnu ponudu navedenih inteligentnih sustava, dok pojedine inačice uključuju i napredni sustav za pomoć u vožnji Nissan ProPILOT. Riječ je o sustavu koji smanjuje stres pri dugim putovanjima i u prometnim zastojima na autocesti tako što samostalno održava vozilo u voznom traku i na stalnoj, sigurnoj udaljenosti od drugih automobila.

Testirana je inačica Nissana JUKE DIG-T 117 N-Connecta s upravljačem na lijevoj strani. Međutim, Euro NCAP je potvrdio primjenjivost rezultata na sve nove inačice Nissana JUKE.

YouTube MP3 - Hotmail
1