Novi Nissan Juke – još jedan teaser pred premijeru

Novi Nissan Juke – još jedan teaser pred premijeru

Nissan je do sada već objavio nekoliko najavnih teasere nove generacije modela koji je takoreći pokrenuo svoj segment subkompaktnih gradskih crossovera. Dakako, riječ je o modelu Juke koji će premijeru imati 3. rujna, a potom će nastupiti na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Očekivanja su velika, a pred novim Jukeom je veliki zadatak s obzirom da je prethodnik odigrao tako značajnu ulogu u rastu popularnosti nissanovih automobila općenito. U tom zadatku bi trebao pripomoći nešto konvencionalniji dizajn nego što je bio slučaj s prvom generacijom. Uz određene obiteljske značajke preuzete većinom s Qashqaija, novi bi Juke dakako trebao imati nekoliko jedinstvenih detalja, no ništa poput prethodnika.

Od tehničkih detalja za sada znamo da će se ovaj automobil temeljiti na CMF-B platformi koju koriste novi Renault Clio i Captur. Ponudu motora će činiti 1,0 i 1,3-litreni turbo benzinski te 1,5-litreni turbo dizelski motori. Vrlo je izgledno je da će se u ponudi naći plug-in hibridna verzija s električnom autonomijom od oko 30 km. Do kraja životnog vijeka nove generacije sasvim je moguća i električno pokretana verzija.

Uskoro ćemo saznati više, a početak prodaje se očekuje najkasnije u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1