Novi Nissan Juke bi ponovno trebao biti hit

Novi Nissan Juke bi ponovno trebao biti hit

Nissan ne prestaje s najavnom kampanjom za skoru premijeru nove, druge generacije modela Juke. Sada su pak stigle službene fotografije razvojnog prototipa pod zaštitnim, odnosno kamuflažnim naljepnicama, a koje nam po prvi put otkrivaju konačni oblik ovog vozila.

Nissan je već ranije objavio nekoliko najavnih teasera ovog automobila koji su nam otkrili nekoliko detalja vanjštine. S novim teaserima imamo potvrdu da će novi Juke biti nešto konvencionalnijeg oblika, no tu su i dalje položenije vjetrobransko staklo te niska linija krova otraga s hatchbackovskim završetkom. Glavni utjecaj na ovaj novitet će dakako imati Qashqai, no Juke će donijeti i nekoliko vlastitih svježih rješenja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Saznajemo kako će novi Juke imati kotače veličine do 19 cola, nissanov sustav ProPilot te da će biti veći od svog prethodnika, što će rezultirati povećanjem ponude prostora unutar putničke kabine.

Od tehničkih detalja za sada znamo da će se ovaj automobil temeljiti na CMF-B platformi koju koriste novi Renault Clio i Captur. Pogon na prednje kotače će biti standard, dok će kupcima biti dostupan i pogon na sva četiri kotača. Ponudu motora će činiti 1,0 i 1,3-litreni turbo benzinski te 1,5-litreni turbo dizelski motori.

Vrlo je izgledno je da će se u ponudi naći plug-in hibridna verzija s električnom autonomijom od oko 30 km. Do kraja životnog vijeka nove generacije sasvim je moguća i električno pokretana verzija, a neki izvori upućuju i na mogućnost ugradnje 1,6-litrenog 4-cilindričnog turbo motora snage oko 200 KS.

Podsjetimo, prvi javni nastup novi Juke će imati na predstojećem frankfurtskom auto salonu, a predstavljanje će biti održano već 3. rujna. Početak prodaje se očekuje najkasnije u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1