Novi Mercedes-AMG A45 i u Predator izvedbi

Novi Mercedes-AMG A45 i u Predator izvedbi

Već neko vrijeme znamo kako će sljedeća generacija A klase imati AMG verziju čija će snaga iznositi više od 400 KS. Sada doznajemo kako će kupcima navodno biti ponuđena i još snažnija hibridna izvedba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, britanski Autocar tvrdi pozivajući se na izvore iz Mercedesa kako ova varijanta, interno znana kako Predator, neće odmah stići na tržište zajedno s “običnom” AMG verzijom, već će ju proizvođač “sačuvati” za nešto kasniji dio životnog ciklusa sljedeće generacije.

Predatora će, poput ostatka ponude, biti opremljen 48-voltnim električnim sustavom, a okretat će ga temeljito dorađeni M133 2,0-litreni benzinac s električnim turbopunjačima uparen s električnim motorom. Benzinac sam bi dakle trebao razvijati snagu od najmanje 400 KS te najveći okretni moment od oko 500 Nm, a koliki će još biti doprinos električnog motora za sada nije poznato.

Nadalje, novi bi A45 trebao navodno biti opremljen s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke, a tu je i 4Matic sustav pogon na sva četiri kotača koji će također činiti dio standardne opreme ovog vozila.

Na kraju dodajmo da bi nova A klasa u hatchback izvedbi na tržište trebala stići u prvoj polovici sljedeće godine, a do kraja iste će ju slijediti i limuzinska verzija koja će zauzeti prostor ispod modela CLA. Novost u ponudi će činiti i model A32 (ili A36) snage oko 300 KS, koji će se smjestiti između A250 i A45, a vjeruje se da će općenito biti dostupne i plug-in hibridna te možda i električna varijanta.

YouTube MP3 - Hotmail
1