Novi Mercedes-AMG A 45 snage 387 i 421 KS

Novi Mercedes-AMG A 45 snage 387 i 421 KS

Premijera dugo očekivanog Mercedes-AMG-a A 45 je svakim danom sve bliže, a sada je stigla nova potvrda kako će ovaj automobil biti dostupan u dvije izvedbe različite snage. Točnije, kupcima će biti dostupna standardna i S 4Matic verzija.

Britanski Autocar, čiji su novinari imali priliku isprobati ovaj automobil, javlja kako će prva, A 45, razvijati snagu od 387 KS (285 kW). Druga, A 45 S, će svojim vozačima ponuditi snagu od 421 KS (310 kW). Riječ je popriličnim brojkama za jedan 2,0-litreni 4-cilindrični motor.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Radi se dakako o dodatno dorađenoj izvedbi pogonskog stroja iz modela A 35. Promjene na spomenutom motoru u tolike da ga navodno mercedesovi stručnjaci klasificiraju kao novi motor. Za sada nisu poznate sve izmjene, no spominje se novi twin-scroll turbopunjač i sl.

Posebnost novog naprednog 4Matic pogona na sva četiri kotača se očituje u tome što je za svaki stražnji kotač ugrađena posebna spojka. Tako se prema potrebi može isporučiti do 100% snage na svaki stražnji kotač pojedinačno. Također, ovaj je sustav opremljen i s tzv. Drift načinom rada.

Koliko je trenutno poznato vizualno će glavnu razliku u odnosu na A 35 činiti Panamericana maska motora, četiri završetka ispuha, posebna ponuda naplataka i sl.

Ovog automobila za sada nema u službenim mercedesovim najavama za Ženevu. Unatoč tome postoji mogućnost da A 45 upravo tamo bude po prvi put predstavljena široj javnosti. U svakom slučaju prodaja će krenuti u drugoj polovici ove godine.

Podijeli:
1