Novi McLaren BP23 će biti brži od legendarnog F1

Novi McLaren BP23 će biti brži od legendarnog F1

Iz McLarena je stigla potvrda kako će sljedeći model iz Ultimate serije, automobil trenutno poznat pod kodnim imenom BP23, biti brži od legendarnog modela F1, odnosno kako će imati brzinu veću od 391 km/h te biti najbrži McLaren do sada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ekipa iz Wokinga je također objavila nove skice ovog vozila na kojoj možemo vidjeti interijer s tri sjedala, upravo prema uzoru na F1, te brzinomjer s prikazanih 243 m/h, odnosno 391 km/h.

Podsjetimo, BP23 je tzv. hyper-GT i svojevrsni hommage modelu F1 pa će stoga imati spomenuta tri sjedala, također proizvest će se u seriji od svega 106 primjeraka, dakle upravo u onoliko u koliko je proizveden F1. Recimo i da je svih 106 jedinica već prodano i to za cijenu od oko 2,5 miijuna Dolara te kako će svaki primjerak biti personaliziran prema željama kupca od strane mclarenovog MSO odjela.

Sam automobil je još uvijek u razvoju i njegov konačni izgled još uvijek nije predstavljen, ako je uopće i finiširan. Očekuje se da će McLaren premijerno predstaviti ovaj automobil do kraja ove godine, a proizvodnja će započeti do kraja 2019.

Koliko je trenutno poznato BP23 će pokretati hibridni pogonski sklop. Također, s obzirom da je riječ o GT-u, BP23 je osmišljen kao automobil koji će svoje vozače najbolje služiti na cesti, iako će se sasvim sigurno dobro snalaziti i na trkaćoj stazi.

Dodajmo i da bi ovaj novitet trebao imati “normalno” ime, a ne alfanumeričku oznaku s obzirom da su u McLarenu već ranije najavili kako se budući modeli dobiti, poput posljednjeg Senne, puno ime.

YouTube MP3 - Hotmail
1