Novi luksuzni BMW X7 ugledao svjetlo dana

Novi luksuzni BMW X7 ugledao svjetlo dana

U sam vrh ponude premium klase SUV-ova smješta se novi BMW X7, prostrani i svestrani gradski terenac koji se ističe prednjom maskom s prepoznatljivim "bubrezima" i brojnim luksuznim dodacima

BMW je predstavio novi SUV X7, najluksuznijeg, ali najpopularnijeg predstavnika ove marke među gradskim terencima visoke klase. Bavarska tvrtka ističe kako je model X7 centralni stup njihove ofenzive u najekskluzivnijem premium segmentu, koji nazivaju Sports Activity Vehicle (SAV). Novi model donosi prepoznatljive predimenzionirane “bubrege” na prednjoj masci, čime se BMW ističe od ostalih, a tu su i ostali dodaci rezervirani za najvišu klasu: kotači do čak 23″, novi sustav iDrive, ogromni zakrivljeni zaslon u kabini te opcija blagog hibridnog pogona u svim ponuđenim pogonskim sklopovima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

X7 je najveći BMW-ov model iz X serije, a tvrtka ga sada pozicionira i kao perjanicu svoje ponude, s istaknutim dizajnerskim potpisom, novim, potpuno redizajniranim matrix LED svjetlima podijeljenog dizajna te prednjom maskom koja može “bubrege” osvijetliti novom opcijom nazvanom Iconic Glow.

U ponudi će biti i sportski paket opreme M Sport, koji će iznutra i izvana donijeti dodatne sportske detalje modelu MW X7 M60i xDrive, za koji je tako rezervirana metalik plava boja Marina Bay Blue ili siva Sparkling Copper Grey.

BMW X7 u svojoj prostranoj kabini donosi tri reda sjedala prekrivenih najkvalitetnijim materijalima. Prednjim dijelom dominira veliki zakrivljeni infotainment zaslon, koji se proteže od vozačeve instrument ploče do sredine vozila. Čine ga 12,3-inčni informativni zaslon te 14,9-inčni ekran s kontrolama funkcija vozila.

Osim toga, redizajnirani su i ambijentalna rasvjeta, kao i ručica mjenjača. Od ostale opreme spomenimo i dostupnost panoramskog krova, četverozonskog klima uređaja, Bowers & Wilkinsov surround audio sustav, aktivnu ventilaciju i masažne opcije u sjedalima…

Kad je riječ o pogonima, BMW X7 donosi 4,4-litreni benzinski V8 motor za vrh ponude, inačicu BMW X7 M60i xDrive, snage 530 KS. Za model BMW X7 xDrive40i pogoni redni 6-cilindraš s 380 KS, a treća opcija je BMW X7 xDrive40d, s rednim 6-cilindarskim dizelskim agregatom snage 352 KS. Sva tri motora imaju i dodatak blagog hibrida od 48V, koji izravno na radilicu iz elektromotora/startera prenosi dodatnih 12 KS i dodaje 200 Nm okretnog momenta.

Vozačima će na raspolaganju biti aktivni adaptivni tempomat, sustavi za izbjegavanje sudara sprijeda, Stop&Go opcija, kamere za vožnju unatrag, pomoćnik za vožnju prikolice te novi Manoeuvre Assistant – sustav koji pamti manevre dužine do 200 metara. Oni mogu biti parkiranje, vožnja poznatim rutama i slično, koje će vozilo obavljati potpuno automatizirano, onako kako ga “naučimo”.

Novi BMW X7 u prodaju će biti pušten od kolovoza ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1