Novi kineski crossover na hrvatskom tržištu: JAC E-S2

Novi kineski crossover na hrvatskom tržištu: JAC E-S2

JAC E-S2 je kompaktni električni crossover porijeklom iz Kine, ali se odlikuje talijanskim dizajnom, sigurnošću na razini europskih konkurenata, Samsungovim baterijama i autonomijom od 275 kilometara po WLTP ciklusu

Na europskom, ali i hrvatskom tržištu odnedavno je moguće kupiti kompaktni kineski električni crossover JAC E-S2. Riječ je o automobilu modernih linija, za koje je zaslužan talijanski dizajner Daniele Gaglione, ranije nagrađivan kao dizajner automobila marke Alfa Romeo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U JAC E-S2 je ugrađena Samsungova baterija kapaciteta 39 kW, što je dovoljno za 275 kilometara po WLTP normi ili 340 po NEDC ciklusu. Na brzom punjaču ona se može napuniti do 80% za oko sat vremena. Vozilo se na punjač priključuje CCS priključkom koji je podržan na većini punionica u nas.

Skladište vozila, rezervni dijelovi, servisni centar, te glavni distributer za područje EU nalazi se u Austriji . Rok isporuke za vozila sa centralnog skladišta u Austriji za hrvatsko je tržište sedam radnih dana, poručio je domaći distributer MK Trade, koji je osigurao i homologaciju vozila za domaće tržište.

Preporučena cijena modela JAC E-S2 za tržište Republike Hrvatske je 247.900 kn s PDV-om, a trenutačno je na snazi akcijska cijena za vozila sa zalihe, koja iznosi 233.000 kn s PDV-om.

Detaljne specifikacije ovog zanimljivog kompaktnog crossovera donosimo u tablici:

Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., ili skraćeno JAC, osnovan je 1964 godine i u državnom je vlasništvu NR Kine. Od 2002. godine bavi se proizvodnjom automobila, prvo za Hyundai, a od 2007. godine proizvode i vlastite modele. Jedan je od deset najvećih proizvođača automobila u Kini.

JAC za sljedeću godinu najavljuje nešto veći SUV i jedan obiteljski automobil za europsko tržište. Novi modeli opremljeni su motorom snage 110 kW, posjeduju bateriju kapaciteta 60 kWh, te im je predviđeni doseg veći od 400 km.

YouTube MP3 - Hotmail
1