Novi Kia Niro: reciklirani materijali i tri vrste eko pogona

Novi Kia Niro: reciklirani materijali i tri vrste eko pogona

Novi Niro je drugi model Kijine nove strategije u kojoj se oni žele istaknuti kao "ponuđač održivih usluga mobilnosti". Ovaj SUV ističe se i izmijenjenim dizajnom koji crpi inspiraciju iz prirode

Kia je danas predstavila potpuno novog Nira koji je integralni dio Kijine sve šire ponude ekološki prihvatljivijih modela. Potpuno novi Niro redizajniran je u skladu s dizajnerskom filozofijom “Spajanje suprotnosti ” (Opposites United) i predstavlja Kijinu predanost održivosti. Novi Niro koji crpi inspiraciju iz prirode odgovara kompleksnim potrebama osviještenih potrošača i pruža dizajn koji povezuje ekološku prihvatljivost sa zabavom i užitkom u vožnji, kažu iz Kije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Učinkovita aerodinamika i održivi materijali su kod novog Nira združeni s kohezivnom dizajnom. Ova savršena kombinacija donosi prostranost i izgled SUV-a. Pored toga Kia predstavlja način “Greenzone Drive Mode” koji automatski prebacuje iz (P)HEV (hibridnog, odnosno plug-in hibridnog) načina vožnje u EV (električni) način kako bi omogućio rješenja održive mobilnosti.

Tijekom vožnje po zelenim područjima, kao što su stambena područja ili obližnje škole i bolnice vozilo automatski koristi struju na osnovi navigacijskih uputa i podataka o povijesti vožnje. Prepoznaje i vozačeva popularna mjesta (npr. dom i ured) označene u navigacijskom sustavu kao zelena područja.

Potpuno novi Kia Niro koji je pravi primjer Kijine predanosti održivosti i budućeg razvoja modela donosi i nove reciklirane materijale u kabini. Obloga stropa napravljena je od recikliranih tapeta, sjedala su od bio poliuretana s tkaninom tencel od listova eukaliptusa, dok je na vratima upotrijebljena boja bez BTX (boja na vodenoj osnovi koja ne sadrži benzen, toluen i ksilen), koja smanjuje utjecaj na okoliš i količinu otpada.

Vanjština novog Nira nadograđuje odvažne dizajnerske elemente prvi put predstavljene 2019. godine na konceptu Habaniro. Novi crossover utjelovljuje taj avanturistički pristup dvobojnom karoserijom. U unutrašnjosti kabine neuobičajena nesimetrična armaturna ploča spaja vodoravne i dijagonalne oblike, što implementira dizajnersku filozofiju ‘spajanja suprotnosti’, dok svojom odvažnom, praktičnom i ekološki prihvatljivijom konstrukcijom vozilo ispunjava etičko usmjerenje ‘Zabava s razlogom’.

Potpuno novi Niro bit će raspoloživ u tri izvedbe – kao klasično hibridno (HEV), plug-in hibridno (PHEV) i električno vozilo (EV). Više fotografija novog Nira pogledajte u priloženoj galeriji.

YouTube MP3 - Hotmail
1