Novi Jaguar XJ u električnom izdanju

Novi Jaguar XJ u električnom izdanju

Trenutna generacija predvodnika jaguarove ponude, model XJ, već pokazuje znakove starenja, posebno ako ga usporedimo s novijom S klasom, serijom 7 i novim A8. Dobra vijest za ljubitelje jaguarovih automobila je da britanski proizvođač već radi na nasljedniku, a prema posljednjim saznanjima nova će generacija dobiti i električnu izvedbu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, dok su se Nijemci odlučili na elektrifikaciju u vidu hibridnih izvedbi svojih najluksuznijih modela čini se kako će u Jaguaru izostaviti motor s unutarnjim izgaranjem. Drugim riječima, novi Jaguar XJ bi trebao dobiti i električnu izvedbu koja će biti konkurencija teslinom Modelu S te predstaviti sve najbolje od onoga što Jaguar Land Rover može ponuditi tržištu.

Nadalje, rad na dizajnu nove generacije je navodno već završen i novi će XJ najaviti daljnji razvoj značajki i linija kako vanjštine tako i interijera za cjelokupnu jaguarovu modelnu ponudu. Novi XJ će navodno imati petora vrata, razlog je povećanje praktičnosti, ali i osiguravanje dinamičnije linije.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom sljedeće godine, dok bi premijera trebala biti odrađena do kraja ove godine. Za sada nije poznato hoće li električna verzija stići odmah po lansiranju nove generacije ili nešto kasnije. U svakom slučaju XJ neće biti prvi električni JLR-ov model koji će stići na tržište s obzirom da će ta čast pripasti crossoveru I-Pace čija se premijera i početak prodaje očekuje tijekom ove godine.

Podijeli:
1