Novi Hyundai Tucson u Hrvatskoj već od 175, a hibrid od 230 tisuća kuna

Novi Hyundai Tucson u Hrvatskoj već od 175, a hibrid od 230 tisuća kuna

Hyundai je ovoga tjedna u Zagrebu predstavio novi Tucson, a time je četvrta generacija ovog popularnog SUV-a postala dostupna na domaćem tržištu. Osnovna benzinska izvedba bit će dostupna po 174.990 kuna s uključenim svim davanjima, dok najjeftinija hibridna verzija stoji 229.990 kn

Hyundai Hrvatska d.o.o., uvoznik za automobile marke Hyundai za tržište Republike Hrvatske, predstavio je ovoga tjedna u svojem prodajnom centru na zagrebačkom Jankomiru potpuno novi Hyundai Tucson. Četvrtu generaciju Tucsona predstavio je tim Hyundai Hrvatska: Domagoj Burić (direktor marke Hyundai za tržište RH), Dario Matečić (direktor marketinga i komunikacija) te Danijel Bebić (Product Manager za marku Hyundai). S ovim je predstavljanjem i službeno počela prodaja novog Hyundai Tucsona na hrvatskom tržištu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Hyundai Tucson je do sada prodan u više od 7 milijuna primjeraka diljem svijeta, od svojih početaka prije gotovo 17 godina do današnjih dana. Nova generacija, o kojoj više možete pročitati ovdje, ističe se modernim i nadasve atraktivnim dizajnom, potpuno redizajniranom prednjom maskom, pa se promjena vanjštine može – u odnosu na prethodne generacije – nazvati i radikalnom.

Bogat izbor pogonskih rješenja

Hyundai Tucson četvrte generacije dolazi s tri verzije elektrificiranog pogonskog sklopa uz dva motora s unutarnjim izgaranjem. Prije svega, tu je 1,6 T-GDI benzinac opremljen turbopunjačem s izravnim ubrizgavanjem goriva, sada sa 150 KS te 1,6 CRDI dizelaš sa 115 KS. Hibridno izdanje koristi simbiozu 1,6-litrenog T-GDI benzinca i 44,2 kW snažnog elektromotora koji se napaja iz litij-ionske baterije kapaciteta 1,49 kWh. Ovaj pogonski sklop zajedničke snage 230 KS ujedno čini i vrh ponude novog Tucsona.

Blaga 48-voltna hibridna tehnologija osigurana je kod 1,6-litrenog T-GDI SmartStream motora sa 150 KS i pogonom na prednju osovinu, kao i kod verzije od 180 KS s opcijskim pogonom na sva četiri kotača, te 1,6-litrenog CRDi SmartStream motora sa 136 KS i opcijskim pogonom na sva četiri kotača.

Hyundai Tucson 2021.

Cijene u Hrvatskoj

Kad je riječ o cijenama za domaće tržište, one počinju od 174.990 kuna (s uključenim svim davanjima, dakle PDV i PPMV), za osnovnu inačicu benzinca u opremi Comfort i bez električnog dodatka pogonu. Najopremljeniji benzinac s 48-voltnim blagim hibridom i opremom Premium Plus stajat će 292.571,75 kuna. Između ove dvije krajnosti smjestilo se još čak 11 varijanti opreme i snaga motora.

U dizelskom dijelu ponude cijene kreću od 193.990 kuna za osnovni model, a ukupno je dostupno devet modela – najskuplji od kojih (136 KS, 4WD, Premium Plus) stoji 312.511,75 kuna. Cjenik benzinaca i dizelaša dostupan je na ovom mjestu.

Hibridne izvedbe mogu se kupiti po cijenama od početnih 229.990 kuna (230 KS, 2WD, Comfort), pa sve do najopremljenije izvedbe Premium Plus, s pogonom na četiri kotača, koja košta 320.478,90 kuna. Kompletan cjenik hibridnih inačica nalazi se ovdje.

YouTube MP3 - Hotmail
1