Novi Hyundai i10 djeluje osjetno atraktivnije

Novi Hyundai i10 djeluje osjetno atraktivnije

Hyundai je objavio prvi teaser nove generacije modela i10 koja će službenu premijeru imati tijekom sljedećeg mjeseca na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. Svima je poznato da skice “lažu” i konačni proizvod neće izgledati baš ovako, no za vjerovati je da je Hyundai ovom objavom htio ukazati na smjer kojim će krenuti ovaj gradski mališan.

Dakle, treba malo smanjiti razinu agresivnosti prikazanu na skici i uzeti da će novi i10 imati atraktivnije i dinamičnije lice. Posebno se ističu “oštrija” svjetla te nova maska s integriranim svjetlima za dnevnu vožnju, kao i novi prednji branik s novim otvorima za usis zraka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cilj ovih promjena je dakako učiniti automobil privlačnijim, a posebno mlađim kupcima A segmenta. U istim smjeru će ići modernizirani interijer te bogatija infotainment i sigurnosna oprema, poput sustava za pomoć pri izbjegavanju prednjeg sudara, sustav nadzora nad pozornošću vozača, sustav održavanja vozila u voznoj traci i sl. Također, i10 će biti opremljen kamerom za vožnju unatrag, indukcijskim punjačem mobitela, sustavima Apple CarPlay i Android Auto i sl.

Tehničkih podataka za sada nema, no za očekivati je da će ga pokretati par benzinskih motora manjeg obujma. U ponudi bi se mogao naći i 3-cilindrični 1.0 T-GDI, no više ćemo saznati uskoro.

Podijeli:
1