Novi Ford Focus – posljednja saznanja

Novi Ford Focus – posljednja saznanja

Ford će sljedeću generaciju modela Focus predstaviti tijekom sljedećeg mjeseca, a sada su se pojavile najnovije informacije vezene uz ovaj model te njegovu RS izvedbu koja će na tržište stići nešto kasnije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, sljedeći Focus RS će pokretati hibridni pogonski sklop, odnosno trebalo bi se raditi o tzv. blagom hibridu temeljenom na 48-voltnom električnom sustavu s integriranim elektropokretačem – generatorom. Sve u svemu ovaj bi pogonski sklop trebao razvijati snagu od oko 400 KS te najveći okretni moment od 600 Nm.

Time bi mu za ubrzanje do 100 km/h trebati oko 4 sekunde, a recimo i da će standardnu opremu činiti 6-stupanjski ručni mjenjač, dok će se u opciji nalaziti i automatski mjenjač s dvije spojke. Do dolaska RS izvedbe ćemo pričekati još koju godinu, a ST verzija bi mogla biti predstavljena već ove jeseni u Parizu. Očekuje se da će novi Focus ST razvijati snagu od oko 275 KS.

Općenito novi Focus će biti otprilike 50-ak mm dulji od prethodnika što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine, posebno otraga. Također, novi će Focus biti i 50-ak kg lakši od još uvijek trenutne generacije. Unutrašnjost će biti temeljito dorađena, a većinom sustava će se upravljati putem novog i većeg središnjeg zaslona. Vanjski dizajn se ne bi trebao dramatično promijeniti te će se više raditi o evoluciji trenutnog izgleda, a to nam donekle pokazuje i priložena fotografija primjerka uhvaćenog, čini se, prilikom promotivnog fotografiranja.

Podijeli:
1