Novi Ford Focus – posljednja saznanja

Novi Ford Focus – posljednja saznanja

Ford će sljedeću generaciju modela Focus predstaviti tijekom sljedećeg mjeseca, a sada su se pojavile najnovije informacije vezene uz ovaj model te njegovu RS izvedbu koja će na tržište stići nešto kasnije.

Konkretnije, sljedeći Focus RS će pokretati hibridni pogonski sklop, odnosno trebalo bi se raditi o tzv. blagom hibridu temeljenom na 48-voltnom električnom sustavu s integriranim elektropokretačem – generatorom. Sve u svemu ovaj bi pogonski sklop trebao razvijati snagu od oko 400 KS te najveći okretni moment od 600 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Time bi mu za ubrzanje do 100 km/h trebati oko 4 sekunde, a recimo i da će standardnu opremu činiti 6-stupanjski ručni mjenjač, dok će se u opciji nalaziti i automatski mjenjač s dvije spojke. Do dolaska RS izvedbe ćemo pričekati još koju godinu, a ST verzija bi mogla biti predstavljena već ove jeseni u Parizu. Očekuje se da će novi Focus ST razvijati snagu od oko 275 KS.

Općenito novi Focus će biti otprilike 50-ak mm dulji od prethodnika što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine, posebno otraga. Također, novi će Focus biti i 50-ak kg lakši od još uvijek trenutne generacije. Unutrašnjost će biti temeljito dorađena, a većinom sustava će se upravljati putem novog i većeg središnjeg zaslona. Vanjski dizajn se ne bi trebao dramatično promijeniti te će se više raditi o evoluciji trenutnog izgleda, a to nam donekle pokazuje i priložena fotografija primjerka uhvaćenog, čini se, prilikom promotivnog fotografiranja.

Podijeli:
1