Novi BMW serije 5 – blagi redizajn, hibridna opcija i prodajna akcija

Novi BMW serije 5 – blagi redizajn, hibridna opcija i prodajna akcija

Kultna limuzina bavarskog proizvođača dobila je ove godine manje osvježenje vanjskog dizajna, novi svjetlosni potpis, te funkciju BMW Digital Key koja omogućava napredni pristup vozilu putem mobitela

BMW serije 5 prvi je puta predstavljen još 1972. godine i od tada zauzima mjesto na tržištu, ali i u percepciji kupaca, kao jedna od najboljih i najznačajnijih limuzina ovog segmenta. Njegova najnovija iteracija, ona s oznakom 2021, predstavljena je ovog proljeća, a donijela je moderni facelift vanjskog dizajna te po prvi puta i elektrifikaciju pogona.

Dakako, zadržan je prepoznatljivi čisti i elegantni izgled za koji bi se moglo reći da već ima i kultni status, dok će najprepoznatljiviji znakovi novog modela biti prednji i stražnji svjetlosni potpis s LED modulima u obliku slova L. Sprijeda se tako ističe BMW rešetka “bubrega” i svjetla BMW Laserlight, koja u radu dugih svjetala osvjetljavaju do 650 metara, što je dvostruko više nego kod uobičajenih farova, a bolja vidljivost u mraku značajno povećava sigurnost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Otključavanje iPhoneom

Novi BMW serije 5 dolazi u varijantama benzinskog ili diesel motora, ali od sada i kao Plug-in Hybrid, koji kombinira standardni benzinski četverocilindrični 2.0 turbo motor modela 530i i elektropogon. Zajednički, ovi sustavi razvijaju snagu od 288 KS i daju 420 Nm okretnog momenta.

Suvremeni sustavi pomoći vozaču i inteligentne mogućnosti povezivanja također jamče maksimalnu razinu sigurnosti i udobnosti, dok nisu izostale niti inovativne poslovne i zabavne funkcionalnosti infotainmenta, prikazane na prostranom 12,3-inčnom središnje smještenom zaslonu, kao i digitalnoj instrument ploči iste dijagonale.

Spomenimo i da je ovaj model jedan od prvih u svijetu koji podržava BMW Digital Key, odnosno tehnologiju kojom se automobil može otključati putem iPhonea.

Tomić & Co. akcija

Novi BMW serije 5 sada je u svim Tomić & Co. salonima dostupniji nego ikada prije, uz njihove nove ‘BUSINESS 4 YOU’ atraktivne uvjete financiranja kreirane u suradnji s Erste leasingom.

Ponuđeni model, novi BMW 520d, u operativnom leasingu s ostatkom vrijednosti dostupan je za 26 eura dnevno, uz 0% učešća i 0% troškova obrade ugovora. Osim toga, svaki kupac gratis dobiva BMW Service Inclusive servisni paket u trajanju od 5 godina, odnosno za prijeđenih 100.000 kilometara, a u cijenu vozila je uključen BMW Repair Inclusive paket produljenog jamstva. Više detalja o ovoj akciji pronađite na ovom mjestu.

Podijeli:
1