Novi BMW serije 1 stiže sljedeće godine

Novi BMW serije 1 stiže sljedeće godine

Relativno nedavno osvježeni trenutni model serije 1 se neće predugo zadržati na tržištu s obzirom kako se očekuje da bi nova, treća generacija BMW-ovog kompakta trebala stići prije kraja sljedeće godine. Testni prototipi ovog automobila se sve češće viđaju što je svakako još jedan znak kako se razvojni proces približava kraju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova bi serija 1 trebala biti dinamičnijeg dizajna od trenutnog modela, a u odnosu na njega moći će se pohvaliti osjetno većom ponudom prostora unutar automobila, posebno otraga, iako se vanjske dimenzije ne bi trebale značajnije mijenjati.

Nadalje, ovaj će se model temeljiti na posljednjoj izvedbi platforme UKL, pogon će biti na prednje te na sva četiri kotača, a kupcima će vjerojatno biti dostupna samo verzija s petorim vratima. Poseban naglasak će biti na opremi, odnosno sigurnosti i infotainmentu, a svakako se mogu očekivati novosti i kod samog dizajna interijera koji bi trebao biti luksuzniji, otmjeniji i moderniji.

Motorizacija je još uvijek nepoznata, no u ponudi bi se trebali nalaziti samo 3 i 4-cilindrični motori, a kako smo već rekli kupcima će biti dostupan i xDrive sustav pogona na sva četiri kotača. Vrh ponude će činiti M140i s 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbo motorom, a M izvedba je malo vjerojatna. Kasnije bi ponuda trebala biti proširena s plug-in hibridnom verzijom.

Podijeli:
1