Novi BMW-ov roadster ipak neće nositi oznaku Z5

Novi BMW-ov roadster ipak neće nositi oznaku Z5

Čini se kako unatoč mnogim glasinama nasljednik modela Z4 neće nositi oznaku Z5. Naime, šef BMW-a za američko tržište Ludwig Willisch je rekao da će ustvari nositi oznaku svog prethodnika, odnosno Z4.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, BMW i Toyota zajedničkim snagama razvijaju nove sportske modele koji će dijeliti veliki broj zajedničkih komponenti. S BMW-ove strane riječ je dakle o novom Z4, a s toyotine o nasljedniku Supre koji bi također trebao nositi ime svog prethodnika.

Nažalost Willisch nije htio ulaziti u tehničke detalja bavarskog roadstera, no raniji izvještaji su upućivali na to da će ovaj novitet pokretati 4 i 6-cilindrični motori, a vrlo je izgledno da će se u ponudi pojaviti i hibridna verzija koja bi imala pogon na sva četiri kotača. Nadalje, očekuje se da će se u ponudi nalaziti samo automatski mjenjači, no za to još uvijek nema službenih potvrda.

Službena premijera ovog BMW-a s platnenim sklopivim krovom se može očekviati do kraja ove godine, dok će Toyota svoju inačicu kupcima predstaviti tijekom iduće godine. Oba modela će se proizvoditi u Grazu u pogonima Magna Steyra.

Podijeli:
1