Novi BMW M5 – posljednje informacije

Novi BMW M5 – posljednje informacije

Trenutno M550i predstavlja sami vrh ponude serije 5 (G30), no tome neće još dugo biti tako. Točnije, BMW bi za nekoliko mjeseci na frankfurtskom auto salonu trebao predstaviti M5 koji će se nedugo zatim, odnosno početkom iduće godine naći u prodaji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj bi automobil trebao pokretati 4,4-litreni V8 bi-turbo snage “preko 600 KS” uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, koji će zamijeniti raniji 7-stupanjski DCT prijenos, te pogonom na sva četiri kotača što bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 3,5 sekundi. Uz opcijski Competition Package taj bi rezultat trebao biti još i bolji.

Podsjetimo, ranije informacije su govorile o tome da će ovaj model biti opremljen xDrive sustavom pogona na sva četiri kotača, a vozaču će biti dostupna opcija isključivanja 4×4 pogona te pokretanja automobila korištenjem samo stražnjih kotača. Sada doznajemo i da će navodno u ponudi biti i treća način rada ovog sustava pod oznakom xDrive Sport, a vjeruje se da je riječ o sportski nastrojenom 4×4 načinu rada koji će više snaga i momenta isporučivati na stražnje kotače.

Od ostalih detalja za sada se spominje standardni krov od ugljičnih vlakana, novi 20-colni naplaci, agresivniji aero paket, novi ispuh sa dva para ispušnih cijevi i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1