Novi Audi S6 stiže sljedeće godine s 500 KS

Novi Audi S6 stiže sljedeće godine s 500 KS

Raniji izvještaji su upućivali na to da će nova generacija Audija S6 slijediti trend downsizinga te da će ga pokretati 2,9-litreni bi-turbo V6 iz modela RS4 i RS5. No, britanski Autocar tvrdi, pozivajući se na insajderske izvještaje, kako će novi član obitelji A6 koristiti turbo V8 snage oko 500 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je navodno o jedinici koja nema ništa zajedničko s motorom u trenutnom S6 jer se radi o motoru iz Porsche Panemere Turbo u kojoj razvija snagu od 550 KS te najveći okretni moment od 770 Nm. U novom S6 će dakle razvijati nešto nižu snagu, a isti bi se motor trebao naći i u S8 te bentleyevom Continentalu GT.

Nova audijeva poslovna limuzina bi sa spomenutim motorom trebala ubrzavati do 100 km/h za malo više od 4 sekunde, a vrijedi reći i da će quattro sustav pogona na sva četiri kotača biti dio standardne opreme. Boljim performansama i kvalitetnijim voznim svojstvima će doprinijeti i smanjenje mase te novi ovjes.

Na kraju dodajmo i da će se S6 od ostatka ponude razlikovati raznim doradama vanjštine i interijera, a prije svega tu mislimo na novi aero kit, veće kotače, sportska sjedala i upravljač, prilagođeni infotainment, razne ukrasne elemente i sl. Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom sljedeće godine.

Podijeli:
1