Novi Audi A6 stiže sljedeće godine s autonomnim upravljanjem treće razine

Novi Audi A6 stiže sljedeće godine s autonomnim upravljanjem treće razine

Audi je lansiranje nove generacije modela A8 službeno popratio objavom kako je riječ o prvom produkcijskom automobilu sa sustavom autonomnog upravljanja treće razine, a čini se kako će istom tehnologijom biti opremljen i sljedeći A6 čija se premijera očekuje tijekom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, novi Audi A6 će vrlo vjerojatno premijerno biti predstavljen u Ženevi u ožujku, dok bi prve isporuke trebale uslijediti u drugoj polovici sljedeće godine. Autocar javlja da će ovaj novitet biti u mogućnosti sam rješavati dobar dio prometnih situacija u kojima se nađe, no i da će vozač morati biti spreman preuzeti upravljanje u svakom trenutku.

Također, čini se kako će novi A6 biti opremljen i sustavom daljinskog parkiranja koji omogućuje vlasniku upravljanje vozilom u situacijama kada u vozilu nije prisutan ni jedan putnik.

Vizualno sljedeća generacija modela A6 će se uvelike osloniti na novi A8, a osjetan će biti utjecaj i novog A7 s kojim dijeli platformu. Kupcima će na raspolaganju stajati više različitih motora počevši s 2,0-litrenom 4-cilindričnom jedinicom koju će slijediti 3.0 V6 te 4.0 V8 pogonski strojevi, dok će ponuda u konačnici biti proširena s vjerojatno dva plug-in hibrida.

Godinu dana nakon lansiranja možemo očekivati i verziju S6 snage iznad 450 KS, dok se RS6 neće pojaviti prije 2020. Ovu najsnažniju izvedbu u ponudi bi lako mogao pokretati 4.0 bi-turbo V8 plug-in hibridni pogonski sklop preuzet iz Panamere Turbo S E-Hybrid snage 680 KS i najvećeg okretnog momenta od 800 Nm.

Podijeli:
1