Novi Audi A1 stiže prije kraja ove godine

Novi Audi A1 stiže prije kraja ove godine

Audi polako, ali sigurno privodi kraju razvoj nove generacije modela A1. Naime, prema posljednjim saznanjima ovaj će automobil biti službeno predstavljen prije kraja ove godine, a prema nekim mišljenjima to će se dogoditi još u prvoj polovini 2018.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno Audi, kao i većina drugih proizvođača, vrši testiranja svojih automobila u hladnim vremenskim uvjetima na sjeveru Europe pa su česta viđenja testnih modela koji donekle daju uvid u konačni izgled ovog vozila koje će se temeljiti na MQB platformi, a koju će dakako dijelit s novim Polom.

Konkretnije, novi će A1 ponešto narasti dimenzijama, a dizajn će biti inspiriran vanjštinom recentnih audijevih noviteta poput A8, naravno uz određene prilagodbe manjem pakiranju. Proporcije se neće značajnije mijenjati, a najuočljivije novosti će biti nova svjetla, maska motora, retrovizori, novi dizajn kotača i sl. Inače, na tržištu će biti dostupan samo verzija s petorim vratima.

O unutrašnjosti trenutno nema detaljnijih informacija, no očekuje se više prostora, posebno otraga, te viša kvaliteta izrade, kao i bogatija oprema. Poseban naglasak će naravno biti na sigurnosti i infotainmentu, a u opcijskoj će se opremi nalaziti i digitalna instrumentna ploča.

Ponuda motora još uvijek nije potvrđena, no novi će A1 pokretati nekoliko 3 i 4-cilindričnih turbo motora, počevši s 1,0-litrenim TSI pogonskim strojem snage oko 115 KS. Uz njega svakako se može očekivati 1.5 te 2,0-litreni 4-cilindrični motori snage preko 200 KS u izvedbi S1. Kasnije je vjerojatan i dolazak hibridne verzije.

Podijeli:
1