Novi Audi A1 – posljednja saznanja

Novi Audi A1 – posljednja saznanja

Audi trenutno radi na razvoju sljedeće, druge generacije modela A1, a razni izvještaji ukazuju na to da će se raditi o automobilu koji će svojim kupcima ponuditi osjetna unaprjeđenja u odnosu na prethodnika.

Prije svega novi A1 će se temeljiti na MQB platformi te će ga biti moguće opremiti novim ovjesom s prilagodljivim podešenjem, a zajedno će osigurati osjetno bolje vozne sposobnosti vozila te povećati komfor putnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, novi će model osjetno narasti dimenzijama, odnosno očekuje se da će mu međuosovinski razmak biti dulji za oko 94 mm. To će osigurati veću ponudu prostora unutar putničke kabine, a izgledno je i da se u ponudi više neće nalaziti verzija s trojim vratima.

Što se tiče motorizacije u ponudi će se nalaziti 1,0-lireni 3-cilindrični te 1,5-litreni 4-cilindrični TSI motori, a vrh ponude će činiti izvedba S1 koju će pokretati 2,0-litreni TSI pogonski stroj snage oko 250 KS. Za sada nema konkretnijih informacija o dizelskim motorima, no za vjerovati je da će isti na europskim tržištima biti dostupni. Izgledno je da će Audi ponuditi hibridnu, a možda čak i električnu verziju ovog vozila.

Što se dizajna tiče on će biti u skladu s posljednjim značajkama audijevih noviteta, poput primjerice novog A8, mada jasno je da će između ova dva automobila određenih značajnijih razlika. U svakom slučaju više bi trebali doznati uskoro s obzirom da bi Audi novi A1 trebao predstaviti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1