Novi Audi A1 – posljednja saznanja

Novi Audi A1 – posljednja saznanja

Audi trenutno radi na razvoju sljedeće, druge generacije modela A1, a razni izvještaji ukazuju na to da će se raditi o automobilu koji će svojim kupcima ponuditi osjetna unaprjeđenja u odnosu na prethodnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega novi A1 će se temeljiti na MQB platformi te će ga biti moguće opremiti novim ovjesom s prilagodljivim podešenjem, a zajedno će osigurati osjetno bolje vozne sposobnosti vozila te povećati komfor putnika.

Nadalje, novi će model osjetno narasti dimenzijama, odnosno očekuje se da će mu međuosovinski razmak biti dulji za oko 94 mm. To će osigurati veću ponudu prostora unutar putničke kabine, a izgledno je i da se u ponudi više neće nalaziti verzija s trojim vratima.

Što se tiče motorizacije u ponudi će se nalaziti 1,0-lireni 3-cilindrični te 1,5-litreni 4-cilindrični TSI motori, a vrh ponude će činiti izvedba S1 koju će pokretati 2,0-litreni TSI pogonski stroj snage oko 250 KS. Za sada nema konkretnijih informacija o dizelskim motorima, no za vjerovati je da će isti na europskim tržištima biti dostupni. Izgledno je da će Audi ponuditi hibridnu, a možda čak i električnu verziju ovog vozila.

Što se dizajna tiče on će biti u skladu s posljednjim značajkama audijevih noviteta, poput primjerice novog A8, mada jasno je da će između ova dva automobila određenih značajnijih razlika. U svakom slučaju više bi trebali doznati uskoro s obzirom da bi Audi novi A1 trebao predstaviti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1