Novi Audi A1 – posljednja saznanja

Novi Audi A1 – posljednja saznanja

Audi razvija novu generaciju svog tzv. ulaznog modela, odnosno nove generacija A1 koja bi na tržište trebala stići tijekom sljedeće godine ili najkasnije 2019. Posljednji izvještaji kažu kako će novi model biti osjetno prostraniji te tehnološki napredniji od svog prethodnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova će se generacija temeljiti na MQB A0 platformi koju će dijelit s drugim manjim vozilima iz Grupe VW, poput novog Pola i sl. Njena upotreba će rezultirati duljim međuosovinskim razmakom, a nova čelično-aluminijska konstrukcija će doprinijeti većoj strukturalnoj čvrstoći.

Koliko je trenutno poznato ovaj će model biti kupcima dostupan samo u karoserijskoj verziji s petorim vratima. Što se dizajna tiče očekuje se veliki utjecaj recentnijih noviteta iz Audija, no njihove linije i značajke će dakako biti prilagođene manjem pakiranju modela A1. U unutrašnjosti se očekuje bogatija sigurnosna i infotainment oprema, a izgledno je i kako će se u opcijsko opremi nalaziti 12,3-inčna digitalna instrumentna ploča te neki oblici sustava autonomnog upravljanja.

Motorizaciju će činiti 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski motori upareni sa 6-stupanjskim ručnim te 7-stupanjskim automatskim mjenjačima. Vjerojatno je da će se u ponudi naći i hibridni modeli, a vrh ponude će činiti S1 verzija s pogonom na sva četiri kotača. Za sada nije poznato hoće li Audi lansirati i RS1 izvedbu, no šanse za nju su navodno male.

Proizvodnja će biti povjerena pogonima u Martorellu, u Španjolskoj, a njen početak se očekuje u drugoj polovici 2018.

Podijeli:
1