Nova Toyota Corolla uskoro i u limuzinskom izdanju

Nova Toyota Corolla uskoro i u limuzinskom izdanju

Toyota je objavila prvi najavni teaser limuzinske izvedbe nove generacije modela Corolla. Podsjetimo, do sada su već predstavljeni hatchback i karavanski modeli, a za nekoliko dana će biti održana i premijera limuzine. Točnije, Toyota je potvrdila kako će premijera biti održana 16-og ovog mjeseca na auto salonu u kineskom Guangzhou.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, u Guangzhou će biti predstavljena kineska izvedba ovog automobila, ali sudeći prema minimalnim razlikama kod hatchbacka namijenjenog različitim svjetskim tržištima za očekivati je kako će se i limuzinski model također minimalno razlikovati u svojim kineskim, američkim, europskim i sl. izvedbama.

Što se tiče tehničkih specifikacija ove limuzine sa četvorim vratima nema velikih tajni. Naime, velika će većina komponenti biti preuzeta iz hatchback, a slično vrijedi i za motorizaciju. Točnije, kupcima će biti ponuđeni samo jedan benzinac, odnosno 1.2 turbo snage 86 kW (117 KS) te dva hibridna pogonska sklopa, odnosno jedan s 1,8-litrenim motorom snage 91 kW (124 KS) te s 2.0 snage 134 kW (182 KS). Dizelaša u ponudi ne bi trebalo biti, a ponudu mjenjača će činiti 6-stupanjski ručni te CVT prijenos.

Podijeli:
1