Nova Toyota Auris – dva hibrida, nema dizela

Nova Toyota Auris – dva hibrida, nema dizela

Toyota je na ženevskom auto salonu predstavila novu, treću generaciju modela Auris. Glavne značajke ovog novog konkurenta Golfu i ostatku C segmenta su hrabriji i odvažniji dizajn te činjenica kako se u ponudi neće nalaziti dizelski motori.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ukupna duljina novog Aurisa je narasla za 40 mm, a prvenstveno je to zasluga duljeg međuosovinskog razmaka što se pozitivno odrazilo na ponudu prostora unutar putničke kabine, unatoč smanjenju visine za 25 mm. Nadalje, novi se Auris temelji na toyotinoj TNGA platformi koju koriste i modeli poput CH-R i Priusa. Njenom upotrebom sniženo je težište te povećana ukupna krutost vozila koja će uz napredniji ovjes doprinijeti kvalitetnijim voznim sposobnostima.

Što se motorizacije tiče vrijedi istaknuti da će Auris biti dostupna u dvije hibridne izvedbe. Točnije tu je verzija s 1,8-litrenim benzincem snage 122 KS iz Priusa te s novim i snažnijim 2,0-litrenim benzinskim motorom snage 180 KS. Kod prve izvedbe naglasak je na ekonomičnosti, a kod druge na dinamičnosti i užitku u vožnju. Baznu će verziju pokretati 1,2-litreni turbo snage 116 KS.

Podijeli:
1