Nova Seat Ibiza neće dobiti Cupra izvedbu

Nova Seat Ibiza neće dobiti Cupra izvedbu

Najnoviji član seatove ponude, nova Ibiza, je predstavljen početkom godine i sada polako pristiže na razna europska tržišta. Isprva je predstavljena standardna hatchback verzija s petorim vratima, a najsnažniji model u ponudi je 1.5 TSI snage 152 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Seata su sada odlučili odgovoriti na mnoge upite potencijalnih kupaca koji su se pitali hoće li biti dostupna i druge karoserijske izvedbe te hoće li ponuda biti proširena snažnijim motorima. Ukratko, odgovor na ova pitanje je ne.

Naime, trenutna generacije Ibize neće biti dostupna u coupe verziji s trima vratima niti kao karavanski ST. Također, spomenuti 1.5 TSI će ostati najsnažniji model u ponudi jer u Seatu ne misle ponudu proširiti performace verzijom poput Cupre i sl.

U Seatu napominju da su svjesni kako određeni interes za drugim karoserijskim izvedbama postoji te kako ima nemali broj onih koji bi htjeli vidjeti Ibizu Cupra, no njihov broj se redovito smanjuje pa Seatu, koji se napokon vratio profitabilnosti i solidnim prodajnim brojkama nije isplativo razvijati i proizvoditi modela s nižom prođom.

S druge strane Seat će do kraja ljeta na pojedinim tržištima ponuditi plinsku, odnosno CNG izvedbu Ibize. Radit će se u pravilu o tržištima na kojima je prirodni plin popularan izbor, poput Italije, Njemačke, Nizozemske i sl. Potvrđeno je i da će s Ibizom do sredine iduće godine postati dostupna digitalna instrumentna ploča. Prije toga ista će stići u ponude modela Ateca i Leon.

Podijeli:
1