Nova Opel Mokka X – posljednja saznanja

Nova Opel Mokka X – posljednja saznanja

Opel je već poprilično odmakao s razvojem sljedeće generacije svog kompaktnog SUV-a, odnosno modela Mokka X. Trenutna, prva generacija je posljednji put osvježena još 2016, a na tržištu je prisutna od 2012. pa je sasvim jasno kako se bliži vrijeme za nasljednika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato nova Mokka X bi na tržište trebala stići najkasnije tijekom sljedeće godine, a temeljit će se na PSA-ovoj modularnoj platformi CMP (EMP1) koju će dijeliti s pojedinim peugeotovim i citroenovim modelima.

Dimenzije ne bi trebale značajno mijenjati, no rast se svakako može očekivati što će utjecati i na rast ponude prostora unutar putničke kabine. Vanjski izgled će nam najaviti nova kretanja opelovog obiteljskog dizajna, no ne treba očekivati radikalne korake u odnosu na sadašnju ponudu. Unutrašnjost će se ugledati na modele Crossland X i Grandland X, a kod opreme najviše novosti se može očekivati kod naprednijih sustava pomoći vozaču i novog infotainmenta.

Uz PSA-ove benzinske i dizelske motore ponudi bi se trebala priključiti i barem jedna izvedba s elektrificiranim pogonskim sklopom, no ne treba čuditi i ako ih bude više. Uz izvedbe s pogonom na prednje, u ponudi će se svakako naći i izvedbe s pogonom na sva četiri kotača.

Proizvodnja će biti povjerena opelovim pogonima u Eisenachu, u Njemačkoj.

Podijeli:
1