Nova Opel Mokka imat će i potpuno električnu inačicu

Nova Opel Mokka imat će i potpuno električnu inačicu

Druga generacija Opel Mokke još uvijek je u kamuflaži, no doznaje se da će od početka prodaje biti dostupna i u električnoj izvedbi

Nova Opel Mokka ovih je dana osvanula na cesti. Međutim, još je uvijek kamuflirana i takva prolazi prva testiranja u rukama Opelovih inženjera. Doznajemo da će nova Mokka biti, među ostalim, dostupna i u potpuno električnom izdanju.

Druga generacija Mokke u potpunosti je nov model, čija proizvodnja bi trebala započeti u zadnjem kvartalu ove godine. Prvi proizvedeni primjerci bit će električni, a kupcima će oni biti isporučeni početkom 2021. godine. Kupci će, poručili su iz Opela, moći uživati u potpuno električnom pogonu, no Mokka će biti dostupna i s motorima s unutarnjim izgaranjem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako još uvijek kamuflirana, Mokka jasno pokazuje svoje obnovljene proporcije, s vrlo kratkim prednjim i stražnjim prevjesima, potpuno usklađenim s daljnjim razvojem Opelove filozofije dizajna. Po novome Mokka će se dičiti i potpuno digitaliziranom unutrašnjošću, iako usmjerenom samo na ono najvažnije.

Evo što je povodom prve najave nove inačice Mokke izjavio Opelov CEO Michael Lohscheller: “Dvije i pol godine vrlo sam pozorno pratio razvoj Mokke, i iznimno sam ponosan na ovaj novi Opel, koji će od samog početka biti električni. Mogu vam obećati da će nova Mokka biti jedan od najuzbudljivijih modela u našoj dugoj povijesti. Ova druga generacija jasno pokazuje sve što Opel predstavlja danas i u budućnosti, i jasno će izmijeniti percepciju našeg branda. Pred našim inženjerima stoji još vrlo važnog posla, ali veselim se da ću vrlo brzo moći predstaviti potpuno novu Mokku.”

Novu potpuno električnu Mokku imao je prilike testirati i Liverpoolov trener, a ujedno i Opelov brand ambasador Jürgen Klopp. “Super automobil! Ja sam ga vozio i ne možete ni zamisliti koliko će vam zabave pružiti!”, izjavio je nakon prvog susreta s ovim automobilom FIFA-in trener godine 2019.

Podijeli:
1