Nova Opel Corsa stiže 2019. s PSA-ovom tehnologijom

Nova Opel Corsa stiže 2019. s PSA-ovom tehnologijom

Trenutna Corsa, opelov najprodavaniji model tijekom prošle godine, je na tržištu prisutna od kraja 2014. S obzirom da je Corsa E prije temeljiti redizajn prethodnika nego novi model u Opelu su već krajem prošle godine najavili skori dolazak Corse F. Nakon prodaje Opela francuskom PSA-u situacija se ponešto izmijenila i dolazak nove Corse je prolongiran, no ne zadugo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, službeno je potvrđeno da će nasljednik sadašnje generacije stići za dvije godine te da će se svakako temeljiti na PSA-ovoj platformi. Točnije, Corsa bi trebala biti četvrti opelov automobil koji će imati francuske korijene nakon modela Crossland X, Grandland X i Combo. Allgemeine Zeitung javlja da će proizvodnja nove Corse biti povjerena opelovim pogonima u španjolskoj Zaragozi.

Što se tehničkih podataka tiče za sada je poznato samo da će se nova Corsa temeljiti na novoj platformi koju će dijeliti s peugeotovim i citroenovim pripadnicima B segmenta, odnosno modelima 208 i C3, a pokretat će ga 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski turbo motori. Vrh ponude će ponovno činiti OPC verzija za koju se vjeruje da će ju pokretati 1,6-litreni pogonski stroj.

YouTube MP3 - Hotmail
1